Babka wielkanocna jogurtowa z otrębami owsianymi i kawowo-migdałowym lukrem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, owies, jęczmień, nabiał krowi
Składniki:
jaja w temperaturze pokojowej - 4 szt.
otręby owsiane - 1 szklanka
mąka owsiana lub ryżowa pełnoziarnista - 1/2 szklanki
ksylitol - 3 łyżki
jogurt w temperaturze pokojowej - 150 ml
olej - 2 łyżki
mielona wanilia - 1/2 łyżeczki
lukier kawowy:
cukier puder - 2 łyżki
kawa zbożowa instant lub kawa rozpuszczalna - 2 łyżeczki
płatki migdałowe trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.