Gulasz warzywny z batatem i soczewicą beluga
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
papryka - 1 szt.
koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
kmin rzymski - 1 łyżeczka
puszka pomidorów krojonych - 1 szt.
sól do smaku
papryczka bird eye - 1 szt.
świeży jarmuż lub szpinak - 2 garści
wywar wawrzyny - 1-2 szklanka
Sposób przygotowania:
Batata obrać i pokroić w kostkę. Pokroić paprykę i cebulę w kostkę. Przesmażyć cebulę, czosnek i batata wraz kminem i kolendrą, wlać wywar i gotować 10 minut. Dodać puszkę pomidorów, koncentrat, sól i ostrą papryczkę. Dodać ugotowaną i odcedzoną soczewicę. Wymieszać. Na koniec dodać jarmuż lub szpinak i zamieszać. Podawać z kolendrą lub natką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.