Zupa krem z kiszonych buraków
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
sok z kiszonych buraków - 1 szklanka
seler - 1 kawałek
czosnek - 3 ząbki
jabłko (kwaśne) - 1 szt.
słonecznik - 2 łyżki
tymianek do smaku
fioletowe ziemniaki (opcjonalnie) - 2-3 szt.
imbir świeży - 2-3 cm
garam masala - 1/2 łyżeczki
sól himalajska - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Dodajemy sól. Gotujemy pod przykryciem ok. 10 minut. Po 10 minutach dodajemy kiszone buraki, trochę zakwasu z kiszonych buraków oraz jabłko. Gotujemy do 10 minut. Całość miksujemy na krem. Podajemy z prażonym słonecznikiem, prażonymi orzechami laskowymi, tymiankiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.