Kule mocy SIRT
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
gorzka czekolada 70%-85% - 5 kostek
daktyle Medjool - 200 g
herbata matcha - 1 łyżeczka
liofilizowana acerola - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Daktyle zalej wrzątkiem na ok. 20 minut. Orzechy nerkowca wraz z kostkami czekolady umieść w malakserze zmiksuj. Z daktyli wyjmij pestki, lekko posiekaj i dodaj je do masy dodaj resztę składników i zmiksuj na jednolitą masę. Gdyby była za gęsta można dodać troszkę wody. Z masy uformuj kuleczki o wadze ok. 21 gram. Odstaw do lodówki. Obtocz w proszku z herbaty matcha, kakao, wiórkach kokosowych lub w proszku z liofilizowanych owoców.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.