Tortilla orkiszowa po meksykańsku
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszKuchnia (region): meksykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, strączkowe, cytrusy, pszenica
Składniki:
awokado - 1 szt.
oliwa - 3 łyżki
czosnek - 1 ząbek
sok z limonki - 1/2 szt.
sól
pieczone papryki kilka
czerwona fasola - 1 opakowanie
kukurydza - 1 słoik
czerwona cebula - 1 szt.
kolendra garść
sok cytryny - 1/2 szt.
Dodatkowe informacje:
Czas przygotowania tortilli zależy od tego czy używamy gotowej pieczonej papryki czy pieczemy sami. Jeśli mamy gotową paprykę przygotowanie posiłku zajmie nam do 10 minut. Zwykle piekę papryki z paprykami chili i zalewam oliwą. Wtedy mam pod ręką.Sposób przygotowania:
Na ciepłe placki nakładać: pastę z awokado, pieczone papryki, fasolę, kukurydzę oraz marynowaną czerwoną cebulę. Całość posypać natką kolendry.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.