Sorgo z cytrynowym pesto z jarmużu i pestek dyni
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszUżyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, cytrusy
Składniki:
woda - 2 szklanki
sól - 1 łyżeczka
Pesto z jarmużu z pestkami dyni: - 100 g
jarmuż - 100 g
oliwa z oliwek - 50 ml
pestki z dyni - 50 g
czosnek - 1 ząbek
skórka z cytryny - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 2 łyżki
pieczarki - 100 g
sos sojowy - 1-2 łyżka
Dodatkowe informacje:
Kasza sorgo stanie się moją ulubioną kaszą. Jest bardzo smaczna, lekkostrawną, dobrze przyjmuje smaki. Zawiera mnóstwo składników odżywczych, a przy tym jest bezglutenowa. Podaję ją z pesto czerwonym z suszonych pomidorów lub z zielonym domowym z jarmużu.Sposób przygotowania:
Pestki dyni upraż na suchej patelni. Jarmuż wraz z resztą składników zmiksuj na gładko.
Jeśli będzie za gęste dodaj łyżkę lub dwie oliwy.
Pieczarki potnij w plasterki i usmaż na suchej patelni na koniec dodając sos sojowy. Sorgo wymieszaj z kilkoma łyżeczkami pesto, wymieszaj i dodaj pieczarki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.