
Łosoś z grillowanym ananasem i sosem whisky

Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: miody, gluten, soja, cytrusy, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
imbir świeży starty na drobnych oczkach - 1 łyżeczka
sumak - 1/2 łyżeczki
pieprz cayenne - do smaku
sól - do smaku
sok z pomarańczy - 50 ml
oliwy - 1 łyżka
Sos:
ząbek czosnku - 1 szt.
ocet jabłkowy - 2 łyżki
sos sojowy - 3 łyżki
miód - 1 łyżeczka
whisky - 50 ml
papryczka chili - do smaku
Dodatki:
rukoli lub szpinaku baby - 2 garści
oliwy - 1 łyżka
sok pomarańczowy - 2 łyżki
musztarda dijon - 1 łyżeczka
sól - do smaku
kuskus ugotowany - 4-6 łyżki
ananasa - 2 plastry
syrop klonowy - trochę
Sposób przygotowania:
Przygotować winegret na bazie soku z pomarańczy i polać nim rukolę. Wykładać na talerze.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.