Szaszłyki z tofu i ananasa z sosem tamari
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: miody, soja, strączkowe, sezam
Składniki:
ananas - 1/2 szt.
cebulki czerwone - 3 szt.
świeży imbir - 2 cm
sezam - 1 łyżka
papryczka chili - 1/2 szt.
czosnek - 1 ząbek
miód - 1 łyżeczka
szczypiorek pocięty - 1 łyżeczka
ocet ryżowy - 1 łyżeczka
olej do smażenia - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Pod koniec smażenia i karmelizowania ananasa dodać cebulki przecięte na pół. Wlać miód, chlust sosu tamari, tarty imbir i sezam. Po chwili zdjąć na talerz i nadziewaćna patyczki.
Do maczania przygotować dressing.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.