Parmezanowe gnocchi z sosem paprykowo - pomidorowym
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ser parmezan/ pecorino - 4 łyżki
jajo - 1-2 szt.
mąka - 300 g
czerwona papryka - 1 szt.
pomidory w puszce
czosnek - 1 ząbek
oregano - 1 łyżeczka
bazylia - 1 pęk
sól - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Gotować w osolonej wodzie przez dwie minuty od wypłynięcia. Wyjąć cedzakiem.
W piekarniku upiec paprykę ( 30 minut w 190 stopniach C), włożyć do plastikowej torby i po paru minutach zdjęć skórkę. Oczyścić z gniazda nasiennego. Na rozgrzaną oliwę wrzucić ząbek czosnku i podsmażyć, dodać pomidory, upieczoną paprykę, doprawić solą. Zmiksować. Dodać zioła. Wymieszać. Podawać skropione oliwą i ziołami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.