Sałatka z czarną soczewicą, warzywami i wędzonym łososiem.
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: strączkowe, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 1 szt.
marchewka (duża) - 1 szt.
łodyga selera - 1 szt.
ząbek czosnku - 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
łosoś wędzony - 2 plastry
koperek - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Marchewkę, łodygę selera, cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy na chrupko na oliwie z oliwek (kilka minut). Następnie lekko solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy do warzyw ugotowaną soczewicę, mieszamy. Dodajemy posiekany koperek. Wykładamy na talerze i podajemy z łososiem wędzonym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.