Sushi sandwich
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: lunchbox
Kuchnia (region): japońska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, soja, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
nori
awokado
wędzony łosoś, pieczony lub gotowany burak ( dla wegan)
sos sojowy do sushi
wasabi
Sposób przygotowania:
Jak ugotować ryż znajdziecie w linku poniżej:
https://gotujwstylueko.pl/przepisy/sushi-wlasnej-roboty-z-warzywami-i-omletem
Nori docinamy na kwadrat po to aby wyszła kształtna kostka.
Następnie mocno przeciskając przecinamy w połowie arkusz nożem od środka tak aby potem móc poskładać w kwadrat kanapkę ( można też przeciąć nożyczkami- łatwiejsza wersja). Na każdą ćwiartkę kładziemy ulubione dodatki. Ryż nakładamy na ok 0,5 cm grubości na pierwszej ćwiartce. Na kolejne ćwiartki układamy kolejne dodatki. Składamy po kolei ćwiartkę na ćwiartkę. Po złożeniu przecinamy w trójkąt. Maczamy w sosie sojowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.