Brownie z pieczonymi burakami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, kakao
Składniki:
mąka ryżowa, z amarantusa lub inna - 200 g
gorzka czekolada - 1 i 1/2 opakowania
cukier kokosowy - 3/4 szklanki
jaja - 3 szt.
sól szczypta
olej rzepakowy - 50 ml
soda - 1 łyżeczka
maliny liofilizowane trochę
mleko kokosowe z lodówki lub olej kokosowy - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Buraki upiekłam przy okazji pieczenia dyni. Nie piekłam specjalnie. Można użyć gotowanych.Sposób przygotowania:
Piec ciasto w foremce ( maja miała 22x22 cm.) 50 minut w 180 stopniach
Wyjąć ciasto i wystudzić. 50 gram czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać łyżeczkę oleju kokosowego lub stałej części z mleka kokosowego.
Rozsmarować na cieście i pokruszyć liofilizowane maliny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.