![Brownie z pieczonymi burakami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-10/12045-photo-main.jpg)
Brownie z pieczonymi burakami
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, kakao
Składniki:
mąka ryżowa, z amarantusa lub inna - 200 g
gorzka czekolada - 1 i 1/2 opakowania
cukier kokosowy - 3/4 szklanki
jaja - 3 szt.
sól szczypta
olej rzepakowy - 50 ml
soda - 1 łyżeczka
maliny liofilizowane trochę
mleko kokosowe z lodówki lub olej kokosowy - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Buraki upiekłam przy okazji pieczenia dyni. Nie piekłam specjalnie. Można użyć gotowanych.Sposób przygotowania:
Piec ciasto w foremce ( maja miała 22x22 cm.) 50 minut w 180 stopniach
Wyjąć ciasto i wystudzić. 50 gram czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać łyżeczkę oleju kokosowego lub stałej części z mleka kokosowego.
Rozsmarować na cieście i pokruszyć liofilizowane maliny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.