Czekoladowe ciasto - Błoto Mississippi -
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 200 g
cukier trzcinowy - 200 g
kakao - 50 g
jogurt - 100 ml
olej - 1 łyżka
jaja - 3 szt.
soda - 3/4 łyżeczki
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
espresso - 30 ml
mąka - 250 g
woda - 150 ml
Dodatkowe informacje:
Ciasto jest mocno czekoladowe, mokre w środku. Pyszne. Dodatek według upodobań: waniliowe lody, konfitura wiśniowa.Sposób przygotowania:
50 ml. śmietanki 30% zagotować. Do gorącej dodać posiekaną czekoladę i mieszać (jeśli polewa nie jest zbyt kremowa dodajemy jeszcze 2 łyżki gorącej śmietanki. Dolanie pozwoliło uzyskać kremową konsystencję, łatwo rozprowadzającą się po powierzchni ciasta).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.