• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyPączkowe racuchy mojej babci
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Pączkowe racuchy mojej babci

Pączkowe racuchy mojej babci

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz

Rodzaj posiłku: desery

Kuchnia (region): polska

Specjalne: gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegetariańskie

Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, cytrusy, pszenica, orkisz, nabiał krowi

6 osób lubi to
6 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

15 min 4 porcje

Składniki:

mąka - 200 g
mleko / napój roślinny - 1 szklanka
drożdże - 1/2 opakowania
skórka z cytryny - 1/2 szt.
cukier trzcinowy - 1 łyżka
cukier puder trzcinowy do smaku
jajko - 1 szt.
olej do smażenia - 500-600 ml

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Mąkę przesiać. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, wlać do mąki, dodać resztę składników i wymieszać łyżką. Ciasto ma być dość rzadkie. Odstawić w ciepłe miejsce, miskę nakryć ściereczką. Ciasto ma podwoić swoją objętość.

Rozgrzać olej (najlepiej w rondlu) i łyżką nadkładać porcje pączkowego ciasta. Potem smażyć na średnim ogniu. Obracać kiedy się zrumienią na drugą stronę. Wyjmować np. patyczkiem na ręcznik papierowy i odsączać z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem, cukrem kokosowym lub tym co lubisz.
6 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER PUDER TRZCINOWY BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER PUDER TRZCINOWY BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CYTRYNY ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CYTRYNY ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • NAPÓJ ORKISZOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 1 L - NATUMI

    Więcej o produkcie na stronie

    NAPÓJ ORKISZOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BIO 1 L - NATUMI

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DROŻDŻE ŚWIEŻE BIO 504 g (12 x 42 g) - BIOREAL

    Więcej o produkcie na stronie

    DROŻDŻE ŚWIEŻE BIO 504 g (12 x 42 g) - BIOREAL

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MLEKO ALPEJSKIE UHT (min. 3,5 % TŁUSZCZU) BIO 1 L - BERCHTESGADENER LAND

    Więcej o produkcie na stronie

    MLEKO ALPEJSKIE UHT (min. 3,5 % TŁUSZCZU) BIO 1 L - BERCHTESGADENER LAND

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz

  • Tortilla orkiszowa po meksykańsku

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl z nasionami i odżywką białkową

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Surówka z marchewki z porzeczką i mrożonym mango

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Dziki ryż z pieczarkami, cukinią i jajkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Smalczyk z fasoli i cebuli z kminkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Lekki sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Racuchy orkiszowe na maślance z jabłkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Placki orkiszowo- kasztanowe z kremem z kasztanów

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Błonnikowe tortille z wegańskim pasztetem na ciepło lub zimno z dipem chrzanowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Placuszki jaglane z syropem imbirowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Budyń espresso

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Borowiki stepowe z bobem, selerem naciowym i tymiankiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Wielkanocne drożdżowe gniazda z czekoladowymi jajeczkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kopytka ze szpinakiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto daktylowe pływające w toffi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mrożona biała herbata z sokiem i owocami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Trufle pełne ziaren, orzechów z herbata matcha

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Serniczki z figą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Węgierskie leczo z białymi paprykami na obiad i do słoika

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z bakłażana i cukinii

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Świąteczny kompot ze skórek jabłek z żurawiną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • czekoladowe magdalenki z mąki ryżowej pełnoziarnistej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Żurek z chrzanem i jajem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kotlety z kalafiora i kaszy do lunchboxu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Babeczki z rabarbarem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Quiche z kozim serem, cukinią i tymiankiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mleko - napój sojowy domowej roboty

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gofry z ciasta marchewkowego

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Roladki z cukinii z hummusem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Limonkowy jogurtowiec na zimno z żytnimi herbatnikami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Brzozowy koktajl ze szpinakiem i kiwi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowa gryczanka z malinami i surowym kakao

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krupnik orkiszowy z warzywami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kasza jaglana z warzywami, miętą, kminem i kiszoną cytryną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mrożone banany z awokado z zieloną kawą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Śledzie gajowego z marynowanymi grzybami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Majonez z awokado

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zielona fasolka zapiekana z fetą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa krem z pieczonych lub gotowanych na parze buraków

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kluski z makiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Dalgona coffee o smaku truskawkowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zielone kaszotto orkiszowe z pesto z pietruszki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Makaron penne z maślakami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl z rokitnikiem i dziką różą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sernik na jogurtach

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Edamame z makaronem gryczanym i cukinią

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Biała quinoa z grillowanym jabłkiem i migdałami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ryba po grecku

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Granola czekoladowa

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa vichyssoise

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ryż ze szpinakiem z boczniakami z czarną soczewicą Beluga

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa grzybowa z pulpetami i makaronem gryczanym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tartaletki z salsą z wędzonego pstrąga, awokado i pomidorów

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Szakszuka obiad w 15 minut

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Budyń jaglany z herbatą matcha, nerkowcami i żurawiną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krem z awokado z natką pietruszki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pieczony łosoś z czerwonym pesto i sałatką z pomidorów i grzankami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa marchewkowa z pomarańczą i chili

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mrożony jogurt z owocami leśnymi o lekkim sosnowym aromacie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa z fasoli mung z pieczarkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zdrowe ciasto marchewkowe z mielonymi orzechami laskowymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Carpaccio z kopru włoskiego z pomarańczą i kruszonymi kasztanami jadalnymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z brokułem, awokado, jajem i majonezem czosnkowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Naleśniki z sokiem z buraka z kokosowym twarożkiem i mandarynką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Odżywczy koktajl z burakiem i dziką różą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Cruffins

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z kiszonych buraków z awokado

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kasza pęczak z grzybami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Makowe pierogi orkiszowe z ruskim farszem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Owczy jogurt z cytrusami na śniadanie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kopytka z kaszką orkiszową pełnoziarnistą i palonym masłem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Migdałowe ciasto marchewkowe z jagodami goji

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sushi sandwich

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Trzy propozycje na izotoniki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tartinki w wegańską „ricottą” z marynowanym grzybkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasztet jaglany z cukinią i z batatami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Makaron gryczany z krewetkami i jarmużem na ostro

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tortilla z ryżem konjac

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Szarlotka z budyniem w słoiku z orzechami bez pieczenia

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasta z czarnej soczewicy z zielonymi oliwkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pierogi z bryndzą z olejem rzepakowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowy krem jaglany

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa krem z zielonych warzyw

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowe ciasto ze śliwkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pierogi pełnoziarniste Bio z opieńkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Owsiane ciasto z rabarbarem, kakao i migdałami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z kaszy quinoa z pomidorami i awokado

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tort z kremem maślanym jak dawniej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mrożone mango z bananem i marakują

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bułki orkiszowe z jarmużem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zimowa zupa fasolowa ze szpinakiem i makaronem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Witaminowa wiosenna sałatka

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Drożdżowe racuchy z mąki gryczanej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Odrywany bułgarski chlebek

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowe naleśniki z gorącym sosem z owoców leśnych

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Budyń jaglany z batatem i pomarańczą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zapiekany kalafior z trzema serami i kaszą gryczaną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Owsianka z piekarnika ze śliwkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ogórki małosolne z solą himalajską

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałata cezara z grillowaną piersią kurczaka i orkiszowymi grzankami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bankietowe łódeczki na słodko

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jogurt matcha z kiwi i lawendą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Grillowana cukinia z fetą i z oliwką nadziewaną anchois

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Brownie daktylowe fit bez cukru

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Babeczki orzechowo daktylowe bez pieczenia

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Maska do twarzy z herbatą matcha

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Faworki orkiszowe

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kapusta kiszona z grzybami i łazankami orkiszowymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Naleśniki z kurkumą, soczewicą, kurkami i szpinakiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaja faszerowane soczewicą i serem feta

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krupnik z fenkułem, kaszą jaglaną i chipsami z jarmużu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl z rokitnikiem i baobabem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Brzozowy drink z cytrusami i nasionami chia

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaglanka makowa z owocami i migdałami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Brownie z pieczonymi burakami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kolorowe leniwe z miodem i owocami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kasza pęczak z pieczarkami i miso

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Wegańska galareta z agartyną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo-cytrynowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl z makiem, jagodami, miodem akacjowym i bananem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Japoński biszkopt Kasutera

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Orientalne pulpety z piersi kaczej z sezamem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kisiel kokosowo pomarańczowy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tatar z łososia i awokado

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Drink probiotyczny z ziołami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Paszteciki z soczewicy na Wielkanoc

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zapiekane owoce z grzankami z drożdżówki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Keto bułki z białkiem konopnym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kawowy shake z mrożonym bananem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl jagodowy z płatkami owsianymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Domowe musli z suszonym mango

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tarta na kminkowym cieście z kiszoną kapustą i grzybami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa migdałowo - kalafiorowa krem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Naleśniki z budyniu truskawkowego z gorącym dżemem truskawkowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Szakszuka z wędzonym tofu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Domowy jogurt

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ostra zupa z dyni z goframi dyniowymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tatar z pomidorów

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Falafel z zielonym groszkiem i kiszoną cytryną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bigos po azjatycku

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Makowiec japoński z jabłkami i mielonymi migdałami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chłopski garnek z pieczarkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl z acerolą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Knedle ziemniaczano migdałowe z truskawkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Orkiszowe bułki pełnoziarniste na zakwasie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Domowy makaron orkiszowy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaja po benedyktyńsku z sosem holenderskim i białymi szparagami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto migdałowe z morelami i z semoliną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krakersy na sylwestrowe przyjecie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Babka wielkanocna jogurtowa z otrębami owsianymi i kawowo-migdałowym lukrem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Flaczki z boczniaków, shiitake z miso

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Migdałowo kokosowe trufle wegańskie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto z mąki ryżowej z gruszką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Piernikowy koktajl z płatkami owsianymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bułeczki z kremem sezamowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka ze szpinakiem, owocami i octem balsamicznym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Majonez bez jaj

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sernik z dynią i nutką pomarańczy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sos holenderski

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krem z kalafiora, czosnku z orzechami włoskimi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto kukurydziane z mirabelkami na miodzie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa z kiszonej dyni z imbirem i czosnkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka w zimowym stylu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chleb orkiszowy na zakwasie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pieczona owsianka z musem truskawkowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto migdałowe z morelami lub śliwkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Miodowa babka owsiana z pyłkiem kwiatowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Szaszłyki z tofu i ananasa z sosem tamari

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chleb z semoliny

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasztet warzywny z grzybami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaglany pasztet z warzywami i soczewicą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Brownie z mąki kasztanowej z orzechami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gulasz z bakłażana z makaronem razowym ryżowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Szarlotka egzotyczna z mango fit

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Carpaccio z awokado

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Wegański jogurt kokosowy z  musli

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gofry z mąki owsianej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pierogi z ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciastka owsiano sezamowe

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Śledzie z jabłkiem i kiszoną czerwoną kapustą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Dalgona coffee koreańska kawa

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa krem z kiszonych buraków

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krążki polenty z pieczarkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mazurek wielkanocny z białą czekoladą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Placuszki z cukinii ze świeżymi ziołami (oregano)

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tort na biszkopcie pomidorowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaglany tabbouleh

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Domowa biała kiełbasa z indyka

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa grzybowo kalafiorowa z miso

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Dżem z aronii z cukrem różanym i śliwką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tartinki z salsą z pieczonej papryki z sardynką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Popcorn z gorzką czekoladą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Grzanki z chleba żytniego z pastą z białej fasoli i rukolą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zimowy krem brokułowy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Woda smakowa z hibiskusem i owocami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaglany mazurek z tofu i kremem z nerkowców

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Napój izotoniczny na wodzie kokosowej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa na podniesienie poziomu żelaza

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Napój z dziką różą i miodem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Uramaki odwrócone sushi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Lekka sałatka z rzodkiewką i ogórkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Truskawkowy koktajl na wodzie kokosowej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Śledzie z pieczarkami w pomidorach

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka na obniżenie cholesterolu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Carpaccio wegańskie z tofu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Wegańska kaszanka

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chrupiące pierniczki z mąki gryczanej i melasy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ratatouille z kopytkami z semoliną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Energetyczny zielony koktajl z herbatą matcha

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Owsianka bezglutenowa z owocami na mleku sojowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasztet z selera z grzybami leśnymi i mąką z lnu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasta z soczewicy z pieczoną papryką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Smoothie z ananasem, wiśniami, bananem i brahmi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasztet z fasoli mung i pieczonych warzyw

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pierniczki orkiszowe świąteczne ( do pudełka)

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jogurt z crunchy, mrożoną żurawiną, chia i miodem gryczanym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Shoty z kurkumy na odporność

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Owsianka z płatkami quinoa z gruszką w miodzie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kawa bez laktozy z maca

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Wieniec drożdżowy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zestaw lunchowy z kaszą gryczaną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pierogi wigilijne

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Taco z warzywami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sorgo z cytrynowym pesto z jarmużu i pestek dyni

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Twarożek z malinami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Soczewica ze szpinakiem i kokosem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasta z czarnego sezamu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Galaretka z syropu z kwiatów czarnego bzu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Korzenne świąteczne ciasto z winną gruszką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sernik bezglutenowy z ziemniakami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Muffiny czekoladowe z napojem z czarnego ryżu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • XL nuggetsy o smaku curry

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kasza owsiana z kurkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gulasz warzywny z batatem i soczewicą beluga

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Biały makowiec

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Rosół z piersi kurczaka z porem i ryżowym makaronem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Fuji cake ciasto z czarnego sezamu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Focaccia z zielonymi oliwkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Śliwki węgierki z malinami pod bezglutenową kruszonką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto brzoskiwniowe z karobem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Parmezanowe gnocchi z sosem paprykowo - pomidorowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Budyń waniliowy z galaretką z czarnej porzeczki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bliny gryczane z creme fraiche i z łososiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Papryka faszerowana fasolką mung, quinoa z mini pieczarkami z sosem tamari

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sushi własnej roboty z warzywami i omletem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Grillowany Kofta Kebab na patyku z indyka

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gofry z mąki gryczanej z nasionami babki jajowatej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Rozgrzewająca miska czerwonej soczewicy ze szpinakiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa z cukinii

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa krewetkowa

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Soczewica na ciepło z grzybami, natką i młodą marchewką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Placuszki z mąki bananowej z lemon curd

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jesienny gulasz z dynią

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zakwas żytni do wypieku chleba i bułek

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowa drożdżówka z rumem i rodzynkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kawa latte z różanym cukrem na mleku migdałowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Naleśniki z mąki quinoa

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasteczka z mielonych migdałów

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa z zielonych warzyw z grzankami z chleba żytniego pełnoziarnistego na zakwasie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasteczka maślane z makiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto z jabłkami z kratką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Risotto z domowym pesto z rukoli z parmezanem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Fit koktajl z wodą z kiszonych ogórków, awokado, szpinakiem i sezamkami z chlorellą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kaczka z jabłkowymi racuchami z buraczkami w syropie sosnowym i ostrymi jabłkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kiszone pomidory

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z grillowanych warzyw w marynacie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Domowa pasta do zębów wybielająca

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto ze śliwkami z różanym cukrem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Puree z batata ze słodko kwaśnym sosem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Maska do twarzy z niebieską glinką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Piklowana marchewka

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl z masłem orzechowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pieczona owsianka o smaku szarlotki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Soczewica z miso i szpinakiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Deser lodowy z żelkami owocowymi Biominki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Surówka z młodej kapusty z dymką i pysznym sosem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kokosowy deser z owocami kiwi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Owocowe migdałowo - kokosowe trufle tzw. kulki mocy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Wegańskie boczniaki z fasolką w pomidorach

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kopytka (gnocchi) po włosku

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Spaghetti orkiszowe z domowym pesto i parmezanem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasteczka z syropem daktylowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Wysokobłonnikowe gofry z mąki owsianej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaglany budyń z wegańskim słonym karmelem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Nuggetsy warzywne z dyni bezglutenowe

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Śliwki pod kruszonką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pączusie z serem ricotta

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Lody z liofilizowanej wody kokosowej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl z płatkami kasztanowymi i z surowym ziarnem kakaowca z prażonym jabłkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Aromatyczny bulion grzybowy z grzybowymi uszkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czarne brownie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Wytrawne eklerki z kremem z serka owczego

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Surówka z czerwonej kapusty, jabłka z octem balsamicznym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Lemoniada truskawkowa

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto gryczane ze śliwkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krem z pieczonych pomidorów z pestkami dyni

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pieczony kalafior curry

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Rosół z karpia z wędzoną śliwką i uszkami z farszem z karpia i pora

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Deserowe ciasto z ananasem i imbirem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Domowe maślane bułki do burgerów

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaja marynowane w burakach z zielonym majonezem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Lasagne orkiszowe z grzybami z aksamitnym sosem velouté

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Luksusowa mizeria

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chłodząca sałatka z ogórka z oliwkami, fetą i ziołami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zimowa zupa z fasolą i z jarmużem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Filet z indyka z solanki w marynacie musztardowo- miodowej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowe burgery na słodko

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowe ciasteczka z mąki z ciecierzycy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Noodle orkiszowe z bulionem z kurczaka

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bursztynowy syrop z kwiatów czarnego bzu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa krem z buraków

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pieczone bataty o smaku curry

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasteczka imbirowe bezglutenowe w 20 minut

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tagine z dynią

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tarty z pomidorami na cieście francuskim z fetą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałata cezar wegańska

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasteczka migdałowe w 20 minut

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ryż po marokańsku z warzywami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto kruche z jabłkami lub gruszkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bigos z czerwonej kapusty z owocami suszonymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tagliatelle z pesto Calabrese

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bochenek chleba z semoliny

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kawa kuloodporna (bulletproof coffee)

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Łazanki z naleśników gryczanych z czerwoną kapustą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pesto z jarmużu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto z dyni i mąki kokosowej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Popovery pieczone naleśniki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czerwona kapusta z soczewicą i grzybami krótko smażona

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zuccini alla poverella

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Biały barszcz z zakwasu orkiszowego

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Hummus z piklowaną marchewką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Calzone z kiszoną kapustą i grzybami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jagodzianki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciastka cynamonowe z otrębami orkiszowymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Truskawkowe serniczki na zimno fit

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gazpacho chłodnik z ogórkiem, miętą i ostropestem plamistym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl kawowy z odżywką białkową i z masłem orzechowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chleb z samych ziaren

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krewetki z sosem prowansalskim

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z miodową wątróbką na ciepło lub zimno z burakami i granatem.

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bezglutenowy makowiec z kaszą jaglaną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pancakes z mąki gryczanej, chia z syropem klonowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sorbet z mrożonych owoców

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z pomidorów z octem jabłkowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl z mango, kurkumą i wiórkami kokosymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowy budyń sojowy w prażoną gruszką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Domowy makaron z grzybami i oliwą truflową

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zalewajka świętokrzyska

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Najlepsze buraki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gołąbki z komosa i warzywami w sosie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gofry kokosowe keto

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Domowe pesto z migdałami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gofry z tartych ziemniaków z jajkiem sadzonym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Choinki z kromek chleba z pesto z pietruszki z fetą i oliwką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Laksa pikantna zupa

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bulion grzybowy z gryczanym makaronem ramen

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Switchel letnie orzeźwienie, odporność i detoks

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Hummus z pieczonym batatem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zapiekane roladki z cukinii w sosie pomidorowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Hummus z dynią i pieczoną lub kiszoną papryką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kalafior curry z żółtą fasolką z prażonymi nerkowcami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasta z czerwonej fasoli a'la pasztet z zielonym pieprzem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Greckie placki z cukinii z gorfownicy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Aromatyczne curry z kostką sojową i cytrynowym ryżem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Hummus z białą fasola i burakiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gazpacho z żółtych pomidorów

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Paluszki ze skorzonery

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ravioli z mąki kasztanowej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Żurek z pieczenią z białej kiełbasy z jajkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Napój z octem jabłkowym na poprawę odporności

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Hummus z tahiną z czarnego sezamu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Makaron z czarnej fasoli z zielonymi warzywami i orzeszkami piniowymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Burger z quinoa z kiełkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Domowa galaretka z soku z czerwonych porzeczek

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mrożony koktajl jagodowy z odżywką białkową

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Omlet z serkiem wiejskim

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krem z żółtych pomidorów z żółtą soczewicą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Rogaliki orkiszowe z makiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Waniliowe latte curcuma

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Łatwe ciasto drożdżowe bezglutenowe

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Młoda kapusta po japońsku

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa warzywna z czerwonym kimchi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Trufle orzechowo migdałowe z karobem w maku

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ice turmeric yogi tea z cytryną i limonką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zielony koktajl ze spiruliną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z karczochami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kiszonka z czerwonej kapusty

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Grillowana brzoskwinia na serku z imbirem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kotlety z pieczonych buraków z quinoa, gommasio, pestkami słonecznika i żurawiną z dipem sezamowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Placuszki gryczane z serem smażonym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pieczone warzywa z chipsami z jarmużu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Łatwe ciasteczka z mielonych orzechów laskowych

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Orientalna kaszka orkiszowa pełnoziarnista

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czarny ryż z owocami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mus czekoladowy z aquafaby

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Lemoniada na gorąco z rokitnikiem i z olejkiem grejpfruta

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Fermentowany napój ze skórek ananasa Tepache

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zielony koktajl aloesowy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Marchewkowe ciasto z ananasem bez mąki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa pomidorowa z letnich pomidorów

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Makaron konjac z tofu i warzywami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowe muffiny na zdrowych mąkach

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa błyskawiczna DIY

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z szynką długodojrzewającą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Risotto z kurkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Galaretka o smaku herbaty matcha z limonką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Aromatyczny kompot z mirabelek

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kasza jaglana na słodko z orzechami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z dresingiem z tahiny

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Polędwica wołowa w marynacie z kawą i z masłem pomarańczowo- tymiankowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Szybki sernik z jabłkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Naleśniki z jabłkiem, żurawiną, syropem z pędów sosny i imbirem z cukrem sosnowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Naleśniki ażurowe

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa z czerwoną kapustą i burakami z octem jabłkowym z dymnym posmakiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Podpłomyki z rukolą, karmelizowaną cebulą i gruszką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krem z pieczonych buraków rozgrzewający

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Rozgrzewająca herbata z czerwonym winem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pikantny kapuśniak z soczewicą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pizza z batata z pieczoną papryką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto czekoladowo bananowe z syropem daktylowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajle pełne żelaza

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pudding z tapioki z napojem owsianym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasztet z soczewicy z kaszą jaglaną i prażonymi pistacjami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka wielkanocna z domowym majonezem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Grzaniec z cydru z jabłkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl wiśniowo ananasowy z ashwagandhą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mazurek z puszystą bezą z bakaliami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Naleśniki gryczane ze szpinakiem, fetą i czarnymi oliwkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Budyń jaglany z ciasteczkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Babka orzechowa

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Risotto z borowikami stepowymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bezglutenowa granola z truskawkami i malinami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Arbuzowa galaretka z kolagenowym jogurtem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Risotto ze szparagami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jabłka pod kokosową kruszonką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pudding chia z musem mango i owocami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mojito

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Maseczka z jogurtem i aktywnym węglem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chleb żytni razowy na zakwasie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bułki fitness z superfoods

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Makaron z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami i zieloną fasolką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Babeczki orkiszowe pełnoziarniste z otrębami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sernik na zimno z solonym karmelem i bezą włoską

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasta z miodu i mąki kasztanowej do chleba orkiszowego na zakwasie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gazpacho z pieczonych warzyw

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jesienny pasztet z soczewicy z suszonymi pomidorami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Wegańskie chili z kawą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krem z buraków na zakwasie z buraków

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Lekka sałatka z pomarańczą, awokado, malinami z musztardowym dresingiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kompot z suszu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chlebek bananowy z sorgo

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gołąbki z czarną soczewicą i pieczarkami na parze

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto z dynią, ziarnami i suszonymi owocami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Smoothie na bazie wody kokosowej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasta z żółtej soczewicy z pieczonym czosnkiem i marchewką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Maca latte

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kotlety z komosy ryżowej ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zapiekanka z kalafiorem, dynią i szpinakiem pod beszamelowym sosem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kakaowy chlebek bananowy z kremem daktylowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Muffiny z batata z mąką kokosową

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Biało czerwone jogurtowe ptasie mleczko

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Klasyczna sałatka jarzynowa z awokado z majonezem bez jaj

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kaszotto gryczane z kolorowymi marchewkami i z cukinią

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kule mocy SIRT

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pieczony kurczak curry

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Blok czekoladowy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bulion pomidorowy z tofu i miso

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jeszcze zdrowszy mazurek bez pieczenia

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bułki keto

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa z pieczonych młodych marchewek z batatem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Makaron z zielonego groszku z jajami przepiórki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Krem pomidorowy z soczewicą z ketchupem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chlebek bananowy z sezamem i płatkami kasztanowymi bez cukru

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kruche ciastka orkiszowe z maszynki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z grillowanych szparagów, rzodkiewek i cukinii

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Powidła piernikowe

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Spaghetti orkiszowe w grzybowym sosie z miso

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto kasztanowo - czekoladowe bez cukru

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem i śledziem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej, cukinii i fety

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Mistrzowskie mini papryczki z serem owczym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Biszkoptowe pancakes

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zielone smoothie z nasionami chia

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zielony koktajl 2 sirtfood

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Uszka z grzybami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gryczane racuchy z jabłkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kotlety warzywne z kaszą jaglaną, miętą, dymką i musztardą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ciasto walentynkowe

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Młoda kapusta lub pekińska z kimchi i tofu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ekspresowe ciastka owsiane z masłem orzechowym i kawą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Babka szpinakowa z lukrem z młodego jeczmienia i cukrem z bazylii

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tartinki ze śledziem z pastą awokado

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Granola z jogurtem i owocami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Koktajl owocowy dla niej i  warzywny dla niego

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Makowiec babci

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chleb żytni na zakwasie z mąką żołędziową

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Brownie z mąką owsianą bezglutenową

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasta z buraków i migdałów

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Smoothie bowl z odżywką Purasana

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z brokułem, kalafiorem, ciecierzycą i majonezem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sos beszamelowy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasztet z zielonego grochu łuskanego i pestek dyni

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Malinowo różane ciasto z rabarbarem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pałki kurczaka w melasie trzcinowej

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną papryką i miętą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Napój z kurkumy, macierzanki i miodu na przeziębienie i suche gardło

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Popcorn ze słonym karmelem i czekoladą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pomidorowe naleśniki ze szpinakiem i parmezanem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ucierana szarlotka z zabajone

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaglany pudding czekoladowy z aromatem pomarańczy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowe ciasto - Błoto Mississippi - 

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Nocne bułeczki śniadaniowe

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chaczapuri z serkiem kozim i owczym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Boczniaki z czarnym czosnkiem i miso

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kawowa chia z mrożonymi owocami leśnymi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Łosoś po azjatycku z kremowym purée z pietruszki i kimchi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Piernikowe brownie ze śliwką

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zielony koktajl sirtfood

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bigos z cukinii z boczniakami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z kaszą gryczaną

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Żurek jaglany z chrzanem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chałka chlebowa orkiszowa z makiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Owsianka z kumkwatem i siekanymi migdałami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Ramen z grillowanym tofu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa miso z makaronem gryczanym, shitake i smażonym tofu

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zapiekanka z ziemniaków i pieczarek

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka śródziemnomorska

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Oponki z węglem aktywnym kokosowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pizza orkiszowa z bulwą kopru włoskiego

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Tarta z jagodami i jabłkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Truskawkowe shoty z matcha i imbirem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Muffiny z mąką sezamową i mąką quinoa najlepsze

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z awokado i kiwi

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z czarną soczewicą, warzywami i wędzonym łososiem.

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Panforte świąteczne włoskie ciasta

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Korzenne ciasto z jabłkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Komosa ryżowa z malinami i z migdałami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z burakami i ogórkami kiszonymi oraz chlebkiem lnianym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa grzybowa z ciecierzycą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Sałatka z brzoskwiniami i orzechami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • TORT BLACK&WHITE

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kurczak qoc au vin

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Bułeczki bao z grzybami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Piersi z kurczaka z grillowanymi szparagami, marchewkami na zielonej soczewicy

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Spaghetti pełne miłości z sosem pomidorowym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Chłodnik z młodych buraków z garam masala

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Czekoladowe pancakes z mąki gryczanej i sproszkowanych daktyli

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Gofry chlebowe

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Biszkopt z jabłkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów z soczewicą czerwoną i truskawkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Surówka z czerwonej kapusty z dresingiem z tahiny

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa z pieczonej pietruszki i antonówki

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Lemoniada malinowa z lawendą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Marchewkowe babeczki z pomarańczowym lukrem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jagielnik z nerkowcami i żelką mango

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Kuleczki z ekologicznych suszonych moreli

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jaglanka owocowa z duszonymi figami w miodzie

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Piernik z otrębami z lśniącą polewą

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Pieczone pierogi empanadas

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Deser z kaszki jaglanej z jabłkiem

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Zupa z dyni nelson

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Naleśniki ziołowe z soczewicy z brokułami i pieczarkami

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Jesienne smoothie z burakiem i jabłkiem pieczonym

     Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
Zobacz więcej przepisów
gosia56
gosia56 powiedział/a:
SĄ PYSZNE ROBIŁAM PODOBNE
02.02.2022, godz. 13:58
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
U Pani jak zawsze rewelacyjny przepis
04.02.2022, godz. 08:13
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Mojej babci też :)
08.02.2022, godz. 09:59
Nikita
Nikita powiedział/a:
Moja babcia też takie robiła, pycha:)
13.02.2022, godz. 18:41
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pyszne
01.04.2022, godz. 16:20
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
ślinka cieknie, apetyczne
07.06.2022, godz. 13:41

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
12 13 30 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).