Pączkowe racuchy mojej babci
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, cytrusy, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mleko / napój roślinny - 1 szklanka
drożdże - 1/2 opakowania
skórka z cytryny - 1/2 szt.
cukier puder trzcinowy do smaku
jajko - 1 szt.
olej do smażenia - 500-600 ml
Sposób przygotowania:
Rozgrzać olej (najlepiej w rondlu) i łyżką nadkładać porcje pączkowego ciasta. Potem smażyć na średnim ogniu. Obracać kiedy się zrumienią na drugą stronę. Wyjmować np. patyczkiem na ręcznik papierowy i odsączać z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem, cukrem kokosowym lub tym co lubisz.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.