Sałatka z miodową wątróbką na ciepło lub zimno z burakami i granatem.
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszZawiera: miody, mięso, drób
Składniki:
sól i pieprz do smaku
ocet malinowy ( jest niezwykły w smaku) może być inny - 1-2 łyżka
rukola - 2 garści
czosnek - 1-2 ząbek
oliwa z oliwek - 2 łyżki
maliny lub polówka granatu trochę
tymianek świeży - do smaku
miód - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Na talerzach rozłożyć rukolę. Układając wątróbkę i buraki naprzemiennie. Polać sosem miodowo-octowym powstałym na patelni. Posypać owocami granatu lub malinami oraz tymiankiem. Dodatkowo można użyć orzechów włoskich, staną się doskonałym chrupiącym dodatkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.