![Sałatka z miodową wątróbką na ciepło lub zimno z burakami i granatem.](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-10/15804-photo-main.jpg)
Sałatka z miodową wątróbką na ciepło lub zimno z burakami i granatem.
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Zawiera: miody, mięso, drób
Składniki:
sól i pieprz do smaku
ocet malinowy ( jest niezwykły w smaku) może być inny - 1-2 łyżka
rukola - 2 garści
czosnek - 1-2 ząbek
oliwa z oliwek - 2 łyżki
maliny lub polówka granatu trochę
tymianek świeży - do smaku
miód - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Na talerzach rozłożyć rukolę. Układając wątróbkę i buraki naprzemiennie. Polać sosem miodowo-octowym powstałym na patelni. Posypać owocami granatu lub malinami oraz tymiankiem. Dodatkowo można użyć orzechów włoskich, staną się doskonałym chrupiącym dodatkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.