Pierogi pomidorowe
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 300 g
woda - 150 ml
sól - 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
olej - 25 g
Farsz:
szpinak baby - opakowanie
ser feta - 50 g
sól i pieprz - do smaku
gałka muszkatołowa - szczypta
Okrasa:
suszone pomidory - 4 szt.
oliwa - 50 ml
czosnek - 1 ząbek
Sposób przygotowania:
Szpinak sparzyć we wrzątku kilka minut odcedzić i odcisnąć z wody następnie posiekać. Przełożyć do miski i dodać sery oraz przyprawy. Wymieszać całość.
Pomidory suszone pociąć na "skwarki", czosnek posiekać drobno. Rozgrzać oliwę dodać pokrojone pomidory i czosnek. Zestawić z ognia. Pierogi polać przygotowana okrasą i udekorować liśćmi bazylii.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.