Wegańska galareta z agartyną
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
marchewka i pietruszka po 2 szt.
por - 10 cm
seler naciowy łodyga - 1 szt.
groszek konserwowy - 1 słoik
przyprawa warzywna Alce nero - 1 łyżka
czosnek - 2 ząbki
ocet jabłkowy do smaku
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie
pieprz w ziarnach kilka
ocet jabłkowy do smaku
natka do smaku
Sposób przygotowania:
Opakowanie agaranty rozpuścić w 100 ml zimnej wody mieszać do uzyskania gładkiej masy. Następnie przelać do gotujących się warzyw i szybko wymieszać . Gotować 1-2 minuty. Teraz dodać groszek konserwowy. Wystudzić i zanim zacznie tężeć przelać do naczyń. Schłodzić w lodówce. Przed jedzeniem skropić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Podawać z natką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.