Tarty z pomidorami na cieście francuskim z fetą
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zapiekanki
Kuchnia (region): francuska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, pszenica
Składniki:
pomidory - 4 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
czosnek - 1 ząbek
sól do smaku
papryczka chili w płatkach do smaku
ser feta - 1/2 opakowania
Sposób przygotowania:
Czosnek przyciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy płaty ciasta wycięte w prostokąty. Pomidory kroimy w plastry. Układamy na cieście i smarujemy oliwą z czosnkiem, posypujemy ziołami, solą i pieprzem lub papryczką chili. Pieczemy 15 minut. Na ostatnie 5 minut posypujemy fetą i dalej zapiekamy z serem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.