Bulion grzybowy z gryczanym makaronem ramen
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: grzyby, cytrusy
Składniki:
kapelusze prawdziwków lub podgrzybków - 2-4 szt.
cebula - 1 szt.
marchewka np. zółta - 2 szt.
por - 1 kawałek
seler - 1 kawałek
imbir świeży - 2 cm
sos sojowy - 2 łyżki
sól himalajska - do smaku
kapusta bok choy lub kawałek pekińskiej - 2 szt.
olej - trochę
anyż gwiazdkowy - 1 szczypta
makaron gryczany ramen - opakowanie
cytryna - 1 szt.
szczypiorek - trochę
cynamon - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Ugotować makaron gryczany i dobrze odsączyć.
Kapustę bok choy (jeśli jest trudno dostępna wystarczy dodać kawałek pekińskiej) można zalać wrzącym bulionem lub włożyć do garnka na minutę i udusić przed podaniem na niewielkiej ilości oleju i skropić sosem sojowym.
Zupę polać niewielką ilością oleju, tak żeby powstały oczka jak w rosole.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.