Falafel z zielonym groszkiem i kiszoną cytryną
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszKuchnia (region): arabska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe, cytrusy
Składniki:
ciecierzyca ze słoika - 200 g
mrożony zielony groszek - 100 g
kiszona cytryna - 1/8 szt.
mąka z ciecierzycy - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mięta - 1/2 pęku
kmin mielony - 1 łyżeczka
chili w płatach - 1/3 łyżeczki
olej do smażenia trochę
sól - 1/2 łyżki
Hummus:
masło z migdałów - 1 łyżka
sól himalajska - 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku - 1/2 szt.
sok z cytryny (opcjonalnie) - 1-2 łyżka
kmin mielony (opcjonalnie) - 1/2 łyżeczki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
Dodatki:
ciecierzyca - 2 łyżki
ostra papryka w proszku - 1/3 łyżeczki
oliwa z oliwek (do skropienia) - 1 łyżka
mikrolicie trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.