Babeczki z rabarbarem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
cukier puder - trochę
cukier trzcinowy - 120 g
mleko / napój roślinny - 120 ml
olej rzepakowy - 60 ml
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
mielona wanilia - 1/2 łyżki
jaja - 2 szt.
skórka pomarańczowa - 1 łyżeczka
mielony cynamon - 1/2 łyżeczki
rabarbar - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Piekarnik nastaw na 180 stopni C. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do misy. Wbij jajka i dodaj pozostałe składniki, wymieszaj całość trzepaczką. Do foremek nakładaj łyżką ciasto do 3/4 wysokości. Piecz ok. 20-25 minut w tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem lub pudrem z ksylitolu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.