Babka wielkanocna pomarańczowa z lukrem z soku granatu
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, cytrusy, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 3 szt.
sproszkowana skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka
cukier trzcinowy / ksylitol - 50 g
drożdże suszone - 6 g
sok z granata - 1 łyżka
cukier puder trzcinowy - 2-3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Babka drożdżowa o smaku pomarańczowym. Można zrobić jedną dużą lub jeśli mamy małe foremki możemy upiec małe i polukrować. Ja nie jestem zwolenniczką lukru, ale jak lubicie to fajnie jest zrobić lukier z sokiem z granatu. Wychodzi piękny różowy kolor. A same babeczki wyglądają bajecznie.Sposób przygotowania:
Babka świetne smakuje z konfiturą z pomarańczy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.