Szybki sernik z jabłkami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
budyń waniliowy Amylon - 1 opakowanie
ksylitol - 1/2 szklanki
jabłka - 2 szt.
śmietanka lub jogurt naturalny - 200 ml
sok z cytryny do skropienia jabłek - 1-2 łyżka
Dodatkowe informacje:
Zamiast jabłek można ułożyć gruszki lub brzoskwinie.Sposób przygotowania:
Twaróg przełożyć do malaksera i zmiksować, dodać jogurt lub śmietankę, następnie dodawać po jednym jajku. Dodać ksylitol lub inny słodzik. Na koniec dodać budyń i zmiksować na gładko. Przelać do formy wyłożonej papierem. Na wierzch ułożyć jabłka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.