Makaron z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami i zieloną fasolką
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
czosnek - 1 ząbek
suszone pomidory Bio Planet - 5 szt.
zielona fasolka - 250 g
oliwa z oliwek - 1 łyżka
skórka z cytryny do smaku
sól - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Odcedzamy. Na lekko rozgrzanej oliwie odsmażamy czosnek, tak aby zaromatyzować olej. Dodajemy do oliwy odcedzoną fasolkę i makaron. Następnie posiekane suszone pomidory. Mieszamy. Na wierzch posypujemy natką i skórką z otartej cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.