Sałatka z grillowanych szparagów, rzodkiewek i cukinii
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
rzodkiewki - 3-4 szt.
cukinia - 1 szt.
bazylia listki - do smaku
natka pietruszki - garść
oliwa z oliwek - 50 ml
granat - 2 garści
cytryna - 1/2 szt.
sól i pieprz lub chili - do smaku
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej grillowej patelni wlewamy trochę oliwy i na średnim ogniu krótko grillujemy oprószoną solą cukinię (grillujemy z obu stron). Zgrillowana cukinie zdejmujemy z patelni i wrzucamy do miski, dodajemy posiekany czosnek. Następnie na patelnię dolewamy trochę oliwy i wrzucamy pozostałe warzywa. Chwilkę grillujemy. Dodajemy do cukinii. Całość podsypujemy natką, dodajemy granat oraz listki bazylii, doprawiamy pieprzem. Całość skrapiamy cząstką cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.