Tartinki ze śledziem z pastą awokado
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, jajka, cytrusy, żyto, ryba i owoce morza
Składniki:
awokado - 1 szt.
śledź filet - 3 szt.
sok z cytryny - 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
jaja przepiórcze - 5 szt.
Dodatkowe informacje:
Zamiast jajek przepiórczych można użyć 2 jaja od kury .Sposób przygotowania:
Z awokado, soku z cytryny majonezu (jogurtu) i pieprzu zrób pastę. Użyłam blendera miksując pulsacyjnie, wtedy są wyczuwalne kawałki awokado.
Posmaruj tartinki pastą na wierzch połóż kawałek śledzia i jajko. Zepnij wykałaczką. Posyp ziołami jakie lubisz.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.