Ciasto walentynkowe
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: desery
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
daktyle sproszkowane lub cukier kokosowy
cynamon cejloński mielony - 1 łyżeczka
kardamon mielony - 1/2 - 1 łyżeczki
jagody lub borówki ( u mnie mrożone) - 350 g
miękki krem kokosowy - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Przepis na ciasto walentynkowe pochodzi z książki "Ajurwedyjska książka dla wegan" T. Lutzker lekko zmodyfikowany.Sposób przygotowania:
https://gotujwstylueko.pl/przepisy/ciasteczka-imbirowe-bezglutenowe-w-20-minut-
Można też użyć innych gotowych ekologicznych ciasteczek np. czekoladowych owsianych.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.