Koktajle pełne żelaza
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: napoje, śniadanie
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
buraki gotowane na parze - 2 szt.
sok pomarańczowy - 1 szklanka
sok z cytryny - 1/2 szt.
sproszkowana dzika róża - 1 łyżeczka
banan - 1 szt.
imbir świeży - 2 cm
napar z pokrzywy - 1 szklanka
gruszka - 1 szt.
banan - 1 szt.
sok z cytryny - 1/2 szt.
natka z pietruszki i/lub szpinak - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
Koktajl z naparem z pokrzywy: Banan obieramy ze skórki, natkę grubo siekamy dodajemy resztę składników i umieszczamy w blenderze. Miksujemy do kremowej konsystencji. 200 ml wrzątku zalewamy 1 łyżeczkę suszonej pokrzywy. Naparzamy 10 minut. Chłodzimy. W sezonie można użyć soku ze świeżej pokrzywy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.