Chaczapuri z serkiem kozim i owczym
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: pieczywo, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): gruzińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, drożdże, orkisz
Składniki:
woda - 1/2 szklanki
drożdże - 15 g
sól - 1/2 łyżeczki
cukier - 1 szczypta
jaja - 2 szt.
twarożek kozi - 1 szt.
ser owczy - 1 opakowanie
szczypior - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
Zetrzeć ser owczy na średnich oczkach. Spód ciasta posmarować odrobiną oliwy, posypać serami. Piec ok 20 minut w 190 stopniach. Po 20 minutach wyjąć z piekarnika a na środek każdego placka wybić jajko. Zapiekać jeszcze 5 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.