Pierogi z bryndzą z olejem rzepakowym
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, orkisz
Składniki:
mąka orkiszowa jasna - 1,5 szklanki
mąka orkiszowa pełnoziarnista - 0,5 szklanki
olej - 2 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
woda letnia - 3/4 szklanki
Farsz:
ziemniaki np. z poprzedniego dnia średniej wielkości - 8 szt.
cebula - 1 szt.
kminek mielony - 1/2-1 łyżeczki
majeranek (jeśli lubisz) - 1 łyżeczka
Okrasa:
olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia - trochę
sól i pieprz - do smaku
cebula - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Bryndzę rozdrobnić dodać do ziemniaków wraz z cebulką, kminkiem, majerankiem i pieprzem. Wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.