Ramen z grillowanym tofu
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): japońska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, soja, strączkowe, sezam, drożdże, grzyby, jęczmień
Składniki:
pasta miso - 1 łyżka
grzyby shitake - 1 garść
marchewka - 1 szt.
tofu wędzone - 1 opakowanie
kostka bulionowa - 1 szt.
szczypiorek - 1 pęk
papryczka chili - 1 szt.
sezam - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj z godnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i przelej zimną wodą. Nakładaj makaron do misek. Połóż jaja przecięte na połówki , posyp szczypiorkiem i papryczką chili. Możesz skropić olejej sezamowym i posypać sezamem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.