Gryczane racuchy z jabłkiem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, jajka, soja, drożdże
Składniki:
napój roślinny (np.: sojowy) - 1 szklanka
miód - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
drożdże - 1 łyżeczka
jabłko - 1-2 szt.
cynamon - 1 łyżeczka
cukier puder, np. ksylitolowy trochę
olej do smażenia - 100 ml
Sposób przygotowania:
Jabłko pokrój w plastry. Za pomocą noża lub wykrawarki do ogryzków usuń gniazdo nasienne. Jabłko potnij w plastry i posyp cynamonem. Każdy plaster zamaczaj w gęstym cieście i smaż na złoty kolor na patelni na rozgrzanym oleju.
Odsącz na ręczniczku papierowym. Posyp cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.