![Gryczane racuchy z jabłkiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-06/14193-photo-main.jpg)
Gryczane racuchy z jabłkiem
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, jajka, soja, drożdże
Składniki:
napój roślinny (np.: sojowy) - 1 szklanka
miód - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
drożdże - 1 łyżeczka
jabłko - 1-2 szt.
cynamon - 1 łyżeczka
cukier puder, np. ksylitolowy trochę
olej do smażenia - 100 ml
Sposób przygotowania:
Jabłko pokrój w plastry. Za pomocą noża lub wykrawarki do ogryzków usuń gniazdo nasienne. Jabłko potnij w plastry i posyp cynamonem. Każdy plaster zamaczaj w gęstym cieście i smaż na złoty kolor na patelni na rozgrzanym oleju.
Odsącz na ręczniczku papierowym. Posyp cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.