Zielona fasolka zapiekana z fetą
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, strączkowe, cytrusy
Składniki:
zielona fasolka - 300-400 g
puszka pomidorów - 1 szt.
sok z cytryny - 2 łyżki
oregano, bazylia, chili - 1 łyżeczka
bazylia świeża do smaku
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Na dno żaroodpornego naczynia wlać oliwę, dodać zgnieciony ząbek czosnku, przyprawy i wlać pomidory. Dusić kilka minut. Dodać fasolkę, pokruszyć fetę. Zapiec w piekarniku ok 15 minut w 180 stopniach. Wierzch posypać świeżą bazylią.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.