![Zielona fasolka zapiekana z fetą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14492-photo-main.jpg)
Zielona fasolka zapiekana z fetą
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, strączkowe, cytrusy
Składniki:
zielona fasolka - 300-400 g
puszka pomidorów - 1 szt.
sok z cytryny - 2 łyżki
oregano, bazylia, chili - 1 łyżeczka
bazylia świeża do smaku
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Na dno żaroodpornego naczynia wlać oliwę, dodać zgnieciony ząbek czosnku, przyprawy i wlać pomidory. Dusić kilka minut. Dodać fasolkę, pokruszyć fetę. Zapiec w piekarniku ok 15 minut w 180 stopniach. Wierzch posypać świeżą bazylią.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.