Hummus z dynią i pieczoną lub kiszoną papryką
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: strączkowe, sezam, cytrusy
Składniki:
ząbek czosnku - 1 ząbek
pure z dyni hokkaido - 2 łyżki
sól do smaku
płatki chili - 1/2 łyżeczki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
pieczona żółta papryka lub kiszona - 2 szt.
kolendra do smaku
pestki dyni i sezam - 1 łyżka
sok z cytryny - 1/2 szt.
Sposób przygotowania:
Paprykę można upiec w większej ilości. Najpierw opiec nad palnikiem, potem na 30 minut do piekarnika, obrać ze skóry, włożyć do czystego , wyparzonego i suchego słoika i zalać olejem lub użyć gotowej w oleju lub użyć kiszonej ze słoika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.