Ostra zupa z dyni z goframi dyniowymi
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, strączkowe, sezam
Składniki:
marchew - 1 szt.
seler - 1/4 szt.
pietruszka korzeń - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
curry w proszku - 1 łyżeczka
imbir - 2 cm
papryczka chili - 1/2 szt.
oliwa - 2 łyżki
Gofry:
purée z dyni - 1/4 szt.
mąka z pestek dyni - 3 łyżki
jaja - 2 szt.
sezam, chia, len po - 1 łyżka
curry w proszku - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka
Dodatki: kiełki brokułu - do smaku
Dodatkowe informacje:
3 x dynia w jednym daniu. Zupa krem z dynią, marchewką, selerem o smaku curry. Do tego gofry z puree z dyni z pestkami dyni.Sposób przygotowania:
Dynię obieramy i gotujemy na parze albo w niewielkiej ilości wody do miękkości. Blendujemy. W młynku mielimy pestki dyni i siemię. Przekładamy do przestudzonego purée z dyni. Dodajemy resztę składników. Pieczemy gofry. Podajemy z zupą i kiełkami np: brokuła.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.