Surówka z czerwonej kapusty, jabłka z octem balsamicznym
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: sałatki
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, orzechy wszystkie
Składniki:
jabłko - 1/2 szt.
czerwona cebula - 1 szt.
ocet balsamiczny - 2 łyżeczki
miód - 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
oregano świeże lub suszone trochę
siemię lniane, pestki słonecznika, orzechy włoskie każde po 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Świetnie pasuje do burgerów warzywnych.Sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce.
Ocet balsamiczny wymieszać z miodem i oliwą.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą doprawiając solą i pieprzem, wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.