![Surówka z czerwonej kapusty, jabłka z octem balsamicznym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-04/13931-photo-main.jpg)
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka z octem balsamicznym
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: miody, orzechy wszystkie
Składniki:
jabłko - 1/2 szt.
czerwona cebula - 1 szt.
ocet balsamiczny - 2 łyżeczki
miód - 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
oregano świeże lub suszone trochę
siemię lniane, pestki słonecznika, orzechy włoskie każde po 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Świetnie pasuje do burgerów warzywnych.Sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę, jabłko zetrzeć na tarce.
Ocet balsamiczny wymieszać z miodem i oliwą.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą doprawiając solą i pieprzem, wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.