Krupnik orkiszowy z warzywami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, strączkowe, orkisz
Składniki:
seler naciowy - 2 szt.
mała bulwa kopru włoskiego - 1 szt.
marchewka - 2 szt.
pietruszka - 1 szt.
seler - 1/4 szt.
fasolka szparagowa - 2 garści
czosnek - 2 ząbki
bulion warzywny lub woda - 2 litra
olej - 2 łyżeczki
przyprawa Św. Hildegardy 1 łyżka (lub jeśli nie masz to użyj: ziół prowansalskich, nasion kopru włoskiego i cząbru - po 1/2 łyżeczki) - 1/2 łyżeczki
natka pietruszki do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.