Piersi z kurczaka z grillowanymi szparagami, marchewkami na zielonej soczewicy
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne, sałatki, z grilla
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, strączkowe, drób
Składniki:
przyprawa tikka masala - 2 łyżeczki
sól do smaku do smaku
czosnek - 1-2 ząbek
olej - 2 łyżki
szparagi - 1 pęk
zielona soczewica - 3/4 szklanki
roszponka - 2 garści
oliwa - 2 łyżki
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotować zieloną soczewicę w osolonej wodzie. Odcedzić.
Grillować filety z dwóch stron.
Młode marchewki i szparagi umyć i przeciąć na pół ( jeśli są duże).
Grillować krótko na tej samej patelni na której grillował się kurczak. Na półmisek rozłożyć soczewicę i wymieszać z roszponką, na nich położyć warzywa i pokrojony filet . Wierzch można polać oliwą i doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.