Krem z buraków na zakwasie z buraków
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, strączkowe, sezam, pszenica
Składniki:
zakwas z buraków - 1 szklanka
czosnek - 2 ząbki
ziele angielskie - 3 szt.
pestki dyni - trochę
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
cynamon - 1/2 łyżeczki
imbir świeży - 2 cm
Dodatki:
sezam - trochę
pieczarki różnej wielkości - 300-500 g
sos sojowy Zakwasownia - 2-3 łyżki
czosnek suszony - do smaku
olej - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Pieczarki różnej wielkości oczyścić. Na dużej patelni zrumienić je bez dodatku tłuszczu. Kiedy będą "puszczać wodę" posypać czosnkiem w proszku, wlać sos sojowy i smażyć krótko. Na patyczku uformować choinki z różnej wielkości pieczarek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.