Brownie z orzechów laskowych
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
masło z orzchów laskowych - 3 łyżki
masło - 1/2 kostki
mąka orkiszowa - 125 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jaja - 2 szt.
cukier kokosowy - 100 g
Sposób przygotowania:
Czekoladę i masło wkładamy do miseczki i ustawiamy na garnku z wrzątkiem. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Koniecznie trzeba wystudzić. Jajka ubijamy z cukrem kokosowym, a potem dodajemy masło z orzechów laskowych i strużką wlewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy trzepaczką do połączenia się składników. Pieczemy do 20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.