
Kaczka z shitake i imbirowym bok choy z tajską bazylią

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, soja, strączkowe, sezam, grzyby
Składniki:
sos sojowy - 2 łyżki
imbir - kawałek
shitake świeże lub namaczane - 5-6 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
olej sezamowy - do smaku
kapusta bok choy (pak choi) - 1-2 szt.
czarny sezam - trochę
bazylia tajska - trochę
przyprawa do kuchni chińskiej - - 1/3 łyżeczki
sól - do smaku
Sposób przygotowania:
Moje danie podałam z czerwonym ryżem. Kapustę posypałam prażonym czarnym sezamem, a kaczkę polać niewielką ilością oleju sezamowego oraz listkami bazylii tajskiej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.