Uszka z grzybami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszKuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, grzyby, pszenica
Składniki:
sól i pieprz do smaku
cebula - 1 szt.
olej rzepakowy - 1 łyżka
śliwka suszona - 1 szt.
mąka - 1/2 kg
woda gorąca - 1 szklanka
sól - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Lepienie: Każdą część rozwałkowujemy na grubość ok. 1,5 milimetra podsypując mąką. Ciasto (możemy wykorzystać ciasto również do pierogów) tniemy na małe kwadraciki (4 x 4 cm) lub wykrawamy kieliszkiem. Nakładamy farsz i zlepiamy boki w trójkąt a następnie łączymy dwa końce aby powstało uszko-mały pierożek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.