Owsiane ciasto z rabarbarem, kakao i migdałami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, kakao, owies
Składniki:
jaja - 4 szt.
ksylitol/cukier - 1/2 szklanki
mąka owsiana - 2 i 1/2 szklanki
olej rzepakowy - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżki
mielona wanilia - 1/2 łyżeczki
migdały w płatkach - 1-2 łyżka
syrop z agawy do polania na wierzchu
Sposób przygotowania:
Jajka ( nie z lodówki) ubijamy z ksylitolem, dodajemy przesianą mąkę, wanilię, szczyptę soli, proszek do pieczenia i kakao. Na koniec wlewamy olej i chwilę mieszamy jeszcze mikserem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.