Zdrowe ciasto marchewkowe z mielonymi orzechami laskowymi
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, owies, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
orzechy laskowe mielone - 1 i 1/2 szklanki
jaja - 4 szt.
zmielone płatki owsiane lub mąka owsiana - 1 szklanka
miód - 3/4 szklanki
soda i proszek do pieczenia - po jednej płaskiej łyżeczce
aromat pomarańczowy - 1 do smaku
mascarpone - 500 g
miód płynny - 2-3 łyżki
inulina - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
W misie ubić jaja z miodem, dodać mielone orzechy, przesianą mąkę i resztę składników suchych. Na koniec dodać marchewkę i wymieszać już łyżką.
Przelać do tortownicy. Piec w 180 stopniach przez 50 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.