Uszka z białą kapustą
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 25 dag
mleko - 1/2 szklanki
żółtko - 1 szt.
olej - 1 łyżka
FARSZ
cebula - 1 szt.
masło - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
Sposób przygotowania:
Białą kapustę w całości ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Miękką wyjąć w wody, ostudzić, drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym, smażyć razem przez chwilę.
Do mąki dodać żółtko, olej i podgrzane mleko, siekać do połączenia się składników. Rękami zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.