Mielone z marchewką i kabanosami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 1 szt.
bułka kajzerka - 0,5 szt.
mleko - 0,5 szklanki
czosnek - 1 ząbek
cebula - 1 szt.
przyprawa do mięsa mielonego - 1 łyżeczka
masło - 1 łyżka
sól do smaku
Dodatki
średniej grubości ugotowane marchewki - 3 szt.
kabanosy wieprzowe - 2 szt.
bułka tarta trochę
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę, ostudzić.
Kabanosy pokroić na kawałki, włożyć w wydrążone marchewki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.