Pierogi z kaszą i pieczarkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, jęczmień, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 40 dag
puree z dyni - 15 dag
masło - 2 łyżki
jajko - 1 szt.
maślanka - 150 ml
proszek do pieczenia szczypta
sól szczypta
cebula - 1 szt.
pieczarki - 30 dag
kasza jęczmienna perłowa - 5 dag
olej - 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
Dodatkowo
cebula, olej, opcjonalnie boczek wędzony trochę
Dodatkowe informacje:
Pierogi z pieczarkami i kaszą jęczmienną, z dodatkiem musu z dyni, to oryginalny przepis na bardzo smaczne danie.Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać starte na tarce pieczarki, podsmażyć. Do grzybów wsypać kaszę, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą w płynie, smażyć przez chwilę, ostudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.