Kotleciki mięsno-warzywne
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina
Składniki:
marchewka - 5 dag
pietruszka - 5 dag
seler korzeniowy - 3-4 dag
kapusta pekińska - 1-2 kilka listków
por mały - 1 szt.
jajka - 2 szt.
bułka kajzerka - 0,5 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka tarta trochę
olej do smażenia trochę
Dodatkowe informacje:
Kotleciki z mięsa z dodatkiem warzyw to alternatywa dla popularnego mielonego. Z warzywami są zdrowsze, soczyste i bardzo smaczne.Sposób przygotowania:
Por i kapustę pekińską, posiekać.
Przygotowane warzywa połączyć z mięsem, dodać zmiażdżony czosnek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.