Sałata rzymska z miechunką i serem ricotta
StokrotkaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs NA PRZEPIS JESIENNY z olejem BIO PLANÈTE
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
miechunka jadalna świeża - 0,5 szklanki
pomidory - 1-2 szt.
ser ricotta - 5 dag
olej z pestek dyni - 2-3 łyżki
sól, sok z limonki do smaku
Dodatkowe informacje:
W taki sam sposób można przygotować dowolny gatunek sałaty.Jest bardzo smaczna i sycąca.
Sposób przygotowania:
Delikatnie skropić sokiem z limonki, oprószyć solą. Dodać pokrojone pomidory, oliwki, miechunkę i ser ricotta. Polać olejem z pestek dyni i podawać.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.