Pizzerinki z ciasta francuskiego
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): śródziemnomorska, włoska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, soja, grzyby, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 40 dag
cebula - 1 szt.
grzyby suszone - 1-2 dag
jajko - 1 szt.
oliwa - 1 łyżka
ketchup - 3-4 łyżki
ser żółty wędzony - 10 dag
salami - 12 plastrów
oliwki nadziewane papryką - 4-5 szt.
sos sojowy do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
Dodatkowe informacje:
Ciasto francuskie z grzybami, wędzonym serem i salami to szybki do przygotowania i bardzo smaczny poczęstunek.Sposób przygotowania:
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać starte na tarce o dużych otworach pieczarki, dodać posiekane grzyby i smażyć do odparowania płynu.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Ciasto posmarować ketchupem, posypać przyprawą do pizzy, brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na każdy kawałek ciasta ułożyć porcję grzybów.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.